top of page

Alerji İlaçları Ne Kadar Güvenli?


Alerjiler, köpeğinizin bağışıklık sisteminin yanlış bir alarma tepki vermesidir. Bağışıklık sistemi polen gibi zararsız bir şeyi tehdit olarak algılar ve ona çevresel bir alerjiymiş gibi saldırır. Veya bağışıklık sistemi, sağlıklı gıdaları düşman olarak görür ve gıda alerjileri ya da gıda hassasiyetleri ile yanıt verir.

Ne yazık ki, alerji ilaçları alerji semptomlarını bastırır, ancak bağışıklık sisteminin doğru davranmayı öğrenmesine yardımcı olmaz.

Bunun yerine, bağışıklık sistemini zayıflatır ve hatta yok ederler. Ve bu da, köpeğinizi tüm hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirir.

İşte popüler köpek alerjisi ilaçlarının bazı yan etkileri.

STEROİDLERİN YAN ETKİLERİ

Steroidler, en azından geçici olarak, bağışıklık sistemini baskıladıkları için çalışırlar. Ancak aşırı iştah, su içme ve işeme gibi yan etkilere neden olurlar. Bu nedenle köpekler genellikle rahatladıklarında ilaç kesilir. Steroidler genellikle kısa süreli verilir.

Tek iyi haber, köpeğiniz onları alırken steroidlerin yalnızca bağışıklık sistemini baskılamasıdır. İlaçları bıraktıktan sonra bağışıklık sistemi genellikle normale döner.

SİKLOSPORİN'in YAN ETKİLERİ

Atopica-Sandimmun gibi ilaçlar, organ nakli hastalarında organ reddini önlemek için geliştirilmiş bir siklosporindir. Bunun için bağışıklık sistemini baskılaması gerekir.

Bunların yan etkileri arasında baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal, titreme, diş eti şişmesi ve kanaması, böbrek yetmezliği, hipertansiyon, kolay morarma, işitme sorunları, ciltte ve gözlerde sararma, bilinç kaybı, görme değişiklikleri, lenflerde şişme, bağışıklığın baskılanması ve baş dönmesi sayılabilir. Ve en kötüsü de kanser. Bu ilacı alan köpeklerde kanser riskinin artması ve bulaşıcı hastalıklar önemli yan etkilerdir.

APOQUEL'İN YAN ETKİLERİ

Apoquel, köpeklerin kaşınmasını engeller. Ancak köpekler ilaca bir kez başladıklarında, genellikle ömür boyu kullanmak zorunda kalırlar. Çoğu zaman, bir köpeği Apoquel'den ayırmaya çalıştığınızda, kaşıntı eskisinden daha kötüdür.

Apoquel vücuttaki kinazları öldürerek çalışır, Kinazlar bağışıklık sisteminin iletişim ağının önemli bir parçasıdır. Kinazların çalışmasını önlemek, köpeğinizi her türlü hastalığa daha yatkın hale getirir. Ne yazık ki, Apoquel'i bıraktıktan sonra bile bağışıklık sisteminin iyileşmesi oldukça zordur.

Apoquel alan köpekler, alerjileri gideren bütünsel tedaviden sonra bile, kinazlar artık düzgün sinyal veremediğinden, maya veya ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gibi başka sorunlar yaşamaya devam eder.

CYTOPOINT'İN YAN ETKİLERİ

Cytopoint daha yeni, enjekte edilebilir bir alerji ilacıdır. Üretici, Apoquel'in yaptığı gibi bağışıklık sistemini baskılamadığını iddia ediyor. Ama bu aslında doğru değil. Cytopoint, Interleukin 31 (IL 31) adı verilen bir sitokini hedefleyen sentetik bir monoklonal antikordur.

Sitokinler, köpeğinizin vücudunun birden çok bölümündeki birden çok fizyolojik işlevin düzenlenmesinde yer alır. IL 31, patojenlere karşı hücre aracılı bağışıklığı tetikler. Ayrıca kırmızı kan hücrelerini ve bağ dokusunu da düzenler. IL 31'i bloke etmek, bu önemli mesajlaşma sistemini durdurarak bağışıklık sistemi düzensizliğine neden olabilir.

Cytopoint'in köpeklere zarar verdiği ve hatta öldürdüğüne dair birçok hikaye var. IL 31'i bloke etmenin köpekleri bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirdiği ve hatta otoimmün hastalığa yol açabileceği görülmektedir.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page