top of page

Covid-19 tedavisinde Geleneksel Çin Tıbbı ümidi: Xuebijing enjektabl solüsyon

Xuebijing enjektabl solüsyon 2003 yılında şiddetli akut solunum sendromu (SARS) salgını sırasında geliştirilmiştir. Beş bitkisel ekstrakttan oluşan Geleneksel Çin Tıbbı ilacıdır ve ana işlevi kan stazını detoksifiye etmek ve ortadan kaldırmaktır. Genellikle sepsis tedavisinde kullanılır.

Şiddetli ve kritik hastaların tedavisinde enfeksiyonun neden olduğu sistemik inflamatuar yanıt sendromunun baskılanmasında ve bozulmuş organ fonksiyonunun onarılmasında etkilidir.

İlk klinik çalışmalar, Batı tıbbı ile birlikte enjeksiyonun hastaneden taburcu olma oranını artırabildiğini göstermiştir. Temel araştırmalar ayrıca yeni koronavirüsün neden olduğu enflamatuar faktörleri önemli ölçüde inhibe edebilen in vitro belirli bir antiviral etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Covid-19 ayrıca vücutta organ embolisine yol açan ve dokulara zarar veren aşırı pıhtılaşmaya neden olma eğilimindedir ve Xuebijing aşırı pıhtılaşmayı ve trombüs oluşumunu önlemeye de yardımcı olmaktadır.

30'dan fazla hastane tarafından ortaklaşa yürütülen 710 vakanın karşılaştırmalı denemesinde, enjeksiyonun düzenli tedavi ile birlikte şiddetli hastaların ölüm oranını yüzde 8,8'e kadar indirebildiğini ve yoğun bakım ünitesinin hastaneye yatışını 4 gün kısaltabildiğini göstermiştir.


Başka bir proje, Xuebijing Injection'un Ocak ayının sonundan itibaren ciddi ve kritik hastalara klinik olarak uygulandığını ve 32 hastanede 156 hastanın tedavi edildiğini gösterdi. Hepsinde de iyileşme görüldü.

Xuebijing'un klinik güvenliği üzerine yapılan araştırmalar, olumsuz reaksiyon oranının yaklaşık yüzde 0.3, gibi çok güvenli olduğunu ve diğer antibiyotikler veya tedavilerle olumsuz reaksiyona girmeyeceğini gösterdi.

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page