top of page

Ozon Terapi: Evcil Hayvanların Hizmetinde.

Ozon Terapi, Ozon-Oksijen gazından oluşan karışımın her hastaya uygun yoğunlukta ve miktarlarda verilmesi ile yapılan tedavi şeklidir. Ozon gazı, üç adet oksijen atomundan oluşan şeffaf, renksiz bir gazdır.


Ozon Nasıl Çalışır?

Vücutta ozon, amino asitler ve lipidlerle birleşerek ozonitler adı verilen bileşikler oluşturur .

Ozonidler, aslında ozonun biyolojik etkilerine neden olan şeydir. Hücre zarlarından kolayca geçebilirler ve gelişmiş oksijen kullanımı yoluyla enerji üretimini geliştirebilirler.

Bu yüzden çok etkilidirler. Hücresel dejenerasyon genellikle hücrelerin oksijeni verimli kullanamamasından kaynaklanır. Bundan dolayı da ozon tedavisi, vücut hücrelerinin sağlığını ve işlevini iyileştirebilir.

Hücrelerin oksijen kullanma yeteneği, onlar için mevcut olan NAD ( Nikotinamid Adenin Dinükleotid ) miktarına bağlıdır. Ozon, NADH'den NAD oluşturan bir oksidasyon reaksiyonuna neden olur. (NADH, NAD artı 1 hidrojen atomudur.) Bu da, hücrenin en iyi şekilde çalışması için kullanabileceği daha fazla enerji sağlar.

Hücrelerin etkili bir şekilde çalışabilmesi için uygun miktarda enerjiye sahip olmaları gerekir, böylece vücuttaki dokular iyileşebilir. Ozonidler de vücutta günlerce, haftalarca kararlı şekilde kalırlar. Bu durum yapılan tedaviden çok sonra bile ozonun etkili olmasını sağlar.


Nerelerde Kullanılır? Güvenli midir?

Ozon tedavisi enfeksiyonları, metabolik hastalıkları ve kanseri tedavi etmek için kullanılır. Tıbbi ozon, saf oksijenden üretilen, virüslerin yanı sıra bakterileri de öldürebilen ve vücut tarafından hızla emilen bir gazdır. Tedaviler vücuttaki normal sağlıklı hücreleri etkilemediği için güvenlidir.

Ozon, bu gezegendeki en faydalı maddelerden biridir. 100 yılı aşkın bir süredir dünya çapında insan ve hayvan sağlığı için kullanılmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tedaviler vücuttaki normal sağlıklı hücreleri etkilemez, bu nedenle kanserle mücadelede en faydalı tedavilerden biridir. Ozonun ayrıca bakteri, virüs, mantar ve maya enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Ozon, vücutta daha sağlıklı hücreler oluşmasına yardımcı olduğundan, hemen hemen her sağlık durumuna fayda sağlayabilir. Ayrıca kedi ve köpeklerinizi en iyi sağlık durumunda tutmak için harika bir koruyucu hekimlik uygulamasıdır.


Nasıl Uygulanıyor?

Ozon tedavisi belirli bir miktarda oksijen/ozon karışımının vücut boşluklarına ya da dolaşım sistemine uygulanmasıdır. Bu karışım intravenöz (damar içi), intramuskuler (kas içi), intraartiküler (eklem içi), intraperitonal

(karın içi), intrarektal (makat içi) ve intradiskal (omurilik disklerinin içine) uygulanabildiği gibi topikal (deri üstüne) de uygulanabilir.




Kliniğimizde Hangi Durumlarda Kullanıyoruz?

Ozon terapi; hücreleri ve damarları yeniler, eklem ağrılarını giderir, bağışıklığı güçlendirir, stresi giderir, kanı temizler. Birçok hastalıkta tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Kliniğimizde felç tedavilerinde, eklem problemlerinde, disk fıtıklarında, ağrılı durumlarda, lokal yara iyileşmesinde, kanser tedavilerinde, otoimmun hastalıklarda, viral hastalıklarda (parvo, distemper, FIV, vb.) ve alerji şikayetlerinde tek başına ya da diğer tedavilerle kombine şekilde ozonu kullanmaktayız.


34 görüntüleme0 yorum
bottom of page